Original Kettle

Weber Original Kettle houtskool barbecue

De One-Touch Premium houtskool barbecue stamt af van de allereerste Weber kogelbarbecue. Daarmee is de Original Kettle een van de meest originele houtskool barbecues die tegelijk aan de kwaliteitseisen van van vandaag de dag voldoet!

Weber Original Kettle houtskool barbecue

Weber Original Kettle houtskool barbecue

8 Item(s)

per page

Stel een Aflopende Directie in

8 Item(s)

per page

Stel een Aflopende Directie in

Weber Original Kettle houtskool barbecue

weber one touch premium barbecue detailDe Original Kettle barbecue van Weber is een van de meest originele houtskool barbecues die er is. De Original Kettle stamt af van het eerste model dat door George Stephen, oprichter van Weber en geinspireerd op een scheepsboei, werd ontworpen.

Sindsdien heeft Weber veel modellen op de markt gebracht waarbij de originele vorm grotendeels behouden is gebleven. De Original Kettle heeft een staal gepoedercoated deksel en ketel die beide voorzien zijn van een emaille laag. Hierdoor is de kogelbarbecueduurzaam en eenvoudig te reinigen.

De deksel heeft een thermometer voor permanente temperatuur controle en is voorzien van een ventilatie rooster van roestvrij aluminium. De dekselgreep is versterkt met glasvezel en heeft een hitteschild. Onder de ketel zit het One-Touch cleaning systeem waarmee u eenvoudig as uit de ketel kunt verwijderen. Ook kunt u dankzij dit systeem de temperatuur beperken, zonder dat u de hoogte van het rooster hoeft aan te passen.

In tegenstelling tot de Original Kettle is de Original Kettle Premium vervaardigd uit roestvrijstaal. Binnen de driepoot met twee wielen vindt u een afspan die het as opvangt en ervoor zorgt dat het as niet op uw terras terecht komt. De asschaal van de premium is groter dan van de original en hoeft minder vaak te worden geleegd. Bij de Original Kettle worden standaard twee brikettenrails mee geleverd voor de indirecte grill methode.

Aan de binnenkant van de deksel is een haak gemonteerd , hiermee kunt u de deksel aan de ketel hangen als windscherm. De Original Kettle Premium heeft een RVS grill rooster die gemiddeld 40% groter is dan het grillrooster van de original. In de verpakking zit een brikettenmaatbeker om de juiste hoeveelheid briketten voor de barbecue af te meten.

De Weber Original Kettle is er in 47 en 57 cm doorsnede. Weber heeft een speciale Original Kettle hoes om de barbecue te beschermen als deze buiten gebruik in de tuin staat. Bij Enzler kunt u losse grill roosters en andere Weber onderdelen los bestellen. Buiten de standaard benodigdheden zoals houtskool en aanmaak blokjes, vindt u in onze speciale barbecueshop ook Weber Barbecue Firespice. Deze houtsnippers geven een overheerlijke, vooraf geselecteerde smaak aan het vlees.

Heeft u hier al aan gedacht?