Parasol

Parasols

Op een warme dag precies daar schaduw creeeren waar u dat wilt? Dan is een parasol een must! Of dat nu in de tuin is, op de camping of het strand. Kies bij ons uit parasols in tal van kleuren soorten, maten en uitvoeringen. Zwevend, kantelend of een opdraaiparasol, de keus is eindeloos!

Parasol

Parasol

per page
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Stel een Aflopende Directie in

per page
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Parasol

4 Seasons parasolWat is schaduw toch welkom op echt warme dagen en ook een boek lezen lukt zoveel beter in de schaduw dan in de volle zon. Taart en hapjes begeven het verder opvallend snel in de zon. Tablet of laptop displays zijn vaak door de zon onleesbaar. Hoog tijd dus voor een parasol, partytent of ander soort zonnescherm! Om met de parasol te beginnen .Welke parasol kiest u? Een zweefparasol of een met een onzichtbare parasol voet. Houtstok, aluminium, klem of opdraaiparasol? Vierkant of rond. Met merken als Beach7, 4Seasons, Hartman, Garden Impressions, Madison, Aton, Leco en Platinum, biedt tuin-meubelen.nl een ruime keus aan parasols, parasolvoeten en partytenten (paviljoens).

Zweefparasol

De zweefparasol zetten we graag als eerste voor u in het zonnetje want wat is die, al zwevend, ideaal om te combineren met een dining- of lounge tuinset. Met een tafel in het midden heeft u immers geen plek voor een parasolvoet. Waar er vroeger nog gewoon een gat in de tafel zat voor een kleine parasol is dit bij de luxe loungesets van tegenwoordig geen optie meer. Zweefparasols zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren als ecru, taupe, grijs, antraciet en in diverse kwaliteiten. Maar wat is een zweef parasol precies? Een zweef parasol is een aluminium parasol die zijn parasolstang aan een kant heeft . Een zweef parasol heeft als belangrijkste voordeel dat u op de beste plek in de tuin of op het terras kunt zitten, zonder dat er een vervelende parasolstok in de weg staat.

Zweef parasolDe voordelen van een vrij hangende zweefparasol op een rij:

 • 360 graden roteerbaar om zijn as
 • Kiep kantelbaar langs de mast Kiep kantelbaar in de breedte ( niet bij alle parasols)
 • Multi rotatiesysteem*: horizontaal, verticaal en diagonaal verstelbaar (niet bij alle parasols)
 • Makkelijk uit te zetten en op te draaien
 • Doek makkelijk los te halen
 • Wind vast in ingeklapte toestand
 • Te verrijden met optionele voet

 

Het multi rotatiesysteem zorgt ervoor dat de stang van de parasol niet in het zicht hoeft te staan. De parasol kan horizontaal, verticaal en diagonaal oftewel naar alle kanten worden gekanteld.

 

Waar zet u de parasol neer?

Daar waar de zon in de zomer tussen 12:00 en 15:00 staat is het zuiden en de beste plek voor de parasol is tussen de tuinset en de zon in. Afhankelijk van het seizoen kantelt u de parasol dan meer of minder. Als u bij een laag hangende zon de parasol (kiep) kantelt langs de mast krijgt u zo veel mogelijk schaduw op de plaats waar uw tuin set staat. Kunnen de mast en de voet niet op deze plek staan dan adviseren we een zweef parasol met een extra kantel mogelijkheid of met een multi rotatiesysteem. Voor de meest verkochte modellen is er een zweef parasol hoes op maat.

Rond of vierkant?

Madison Ronde ParasolHet voordeel van een vierkante parasol is dat indien deze geknikt kan worden dat een mooie rechte schaduwplek ontstaat. Het nadeel van een vierkante parasol is dat deze lange en korte baleinen heeft. Deze kunnen achter elkaar gaan zitten waardoor de parasol iets minder makkelijk uitklapt. Een ronde (aluminium) parasol geeft gezien zijn ronde vorm relatief minder schaduw dan een vierkant model. Het voordeel van een ronde parasol is dat deze constructie zeer sterk is. En plaatst u meerdere ronde parasols op een terras dan vormen deze samen een mooi en speels geheel.

Houtstok parasol

Heeft u teak houten tuinset dan spreekt een houtstokparasol u mogelijk meer aan. De houtstok parasol heeft een houten mast kan zijn vervaardigd van donkerbruin hardhout of teakhout wat lichter van kleur is. Het doek van de houtstok parasols is gemaakt van hoogwaardig PE wat in tegenstelling tot de ecru canvas parasols geen vocht aantrekt.

Aluminium parasol

Speciaal voor de aluminium met textileen tuinmeubelen hebben wij lichtgewicht aluminium parasols (rond en vierkant). Een mooie combinatie is bijvoorbeeld de Hartman Da Vinci tuinset met een vierkante Hawaii parasol. Het is belangrijk om bij de keuze van de maat van de parasol rekening te houden met de plaats waar de parasol staat. Bedenk dat de zon zelden recht van boven komt, daarom is de beste plaats vaak naast de tuinmeubelen richting het zuiden. Belangrijk voordeel van de aluminium parasol is dat deze zeer licht is ten opzichte van bijvoorbeeld hout stok parasols.

Parasolvoet

Om te zorgen dat uw parasol als een huis staat kiest u een van de vele parasolvoeten. Bij de keuze van de voet is het belangrijk dat u het juiste gewicht kiest. Een goede stelregel is dat het gewicht van de voet gelijk is aan de doorsnede van de parasol maal tien kilo. Zo heeft u voor een parasol met een doorsnede van 3 meter een voet van 3 x 10 = 30 kilo nodig.

Partytenten of paviljoens

Enzler huis en tuintrend verkoopt stijlvolle partytenten of paviljoens voor bij uw mooie lounge of dining tuinset. Wij verkopen partytenten met een aluminium frame die je buiten kan laten staan. Van deze partytent hoeft u alleen het doek te verwijderen.

Heeft u hier al aan gedacht?